Podrška Opštine – bitan faktor

MILOSAV STAMENOV, ČLAN VEĆA OPŠTINE ZEMUN U POSETI NAŠEM KLUBU

Zemun predodređen za sportove na vodi!

Delegacija opštine Zemun je bila u gostima našem klubu, gde ih je primila delegacija našeg kluba i upoznala ih sa radom našeg kolektiva. Nadamo se da značajni uspesi i zlatne medalje naših momaka u protekloj 2013. neće ostati nezapaženi, i da će opštinske vlasti imati puno razumevanje i pomoći da još veći broj devojaka i momaka iz zemunskih osnovnih škola dođe i bavi se ovim izuzetno lepim, napornim i skupim sportom. Naime, do danas, naš klub je u proteklim godinama ostao uskraćen za bilo kakvu finansijsku pomoć i podršku matične opštine, te u narednim godinama očekujemo veću medijsku pažnju i pomoć. Upoznali smo člana opštinskog veća Milosava Stamenova sa uslovima u kojima radimo i pokazali mu i u kratkim crtama objasnili koje sve muke muče naš mali kolektiv.


Skučen prostor u kojima iz godine u godinu pravimo šampione države i osvajače medalja na mnogim internacionalnim regatama, kao i reprezentativce Srbije u svim kategorijama, valjda je dovoljan pokazatelj koliko smo uspešni na sportskom planu. Uz pomoć Opštine Zemun naši bi uspesi bili još veći i značajniji. Pokazali smo i ukazali na probleme koji nam ne dozvoljavaju da nesmetano radimo: sportski teren, koji bi uz pomoć opštine eventualno mogli da stavimo pod krov ili makar asfaltiramo i tako dobijemo veći prostor za trening, nedostatak takmičarskih i školskih čamaca za obuku veslača… Problema je mnogo, obećanja i previše, međutim ipak se nadamo da će ova poseta pokrenuti ljude i kadrove koji bi trebali da reaguju i da na neki način našem klubu pomognu u ostvarivanju planova za bolji i kvalitetniji rad sa decom i omladinom.

Za promociju ovog sporta nije dovoljno samo praviti sportske uspehe, mi svojim nastupima ne predstavljamo samo naš klub već i svoju opštinu. Samo da podsetimo nadležne i odgovorne u opštinskim vlastima da na našim majicama i sportskoj opremi ne stoji samo – Veslački klub “Galeb” – već i ZEMUN, a to je pokazatelj koliko volimo svoj grad za koji se borimo ne samo u našoj zemlji, već i na prostorima bivše Jugoslavije i cele Evrope. Pa je stoga i naša poruka svima koji se trenutno brinu za sport u našoj opštini da pored fudbala, košarke, odbojke, tenisa…. postoji i veslanje, jedrenje, kajak, rafting, koji postižu iz godine u godinu zapažene rezultate, ukratko sportovi na vodi koji najbolje promovišu Zemun i turističku ponudu našeg grada. Ovo neka ujedno bude i poruka svima onima koji odlučuju kako podeliti deo finansijskog kolača za 2014. neka misle i na nas, jer i mi smo deo te celine i najbolji reprezenti našeg Zemuna. O gostovanju u našem klubu možete pročitati i na zvaničnom sajtu opštine Zemun.