Croatia Open 2016.

Zlato i bronza za naše Galebane

I ove godine na prvom zvaničnom takmičenju “Otvorenom prvenstvu Hrvatske” svoje učešće uzeli su ponovo naši veslači pod vođstvom stručnog tima na čelu sa Vladimirom Mojićem i Zlatkom Blaškovićem. Znatno manji broj takmičara nego proteklih godina i malo lošija organizacija pokvarila je utisak uvek dobro organizovane regate u Zagrebu koje je održano 9 i 10 aprila u glavnom gradu Hrvatske. Na takmičenje je otišlo ukupno 8 veslača našeg kluba 6 kadeta: Andrija Simeunović, Kosta Banjac, Marko Prodanović, Todor Stanković, Nikola Srebro i Petar Isaković i 2 juniora: Maša Stanisavljević i Pavle Simić.

Pvog dana takmičenja smo imali ukupno 6 posada koje su nastupale u dvojcu bez kormilara Kosta i Andrija koji su se kvalifikovali u finale kao treća poseda u svojoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 7:41,05. Druga je nastupila naša juniorka Maša Stanisavljević u skifu gde je od šest kvalifikacionih grupa uspela kao prva u svojoj grupi da se plasira u finale sa vremenom 8:25,02. Dubl skul kadeta Marko Prodanović i Nikola Srebro takođe u velikoj konkurenciji uspeva kao prvi da prođe kroz cilj i plasira se u finale, izvanredno i lepo veslanje mladih veslača Galeba od početka do kraja trke sa vreme nom 7:31,24. U trci juniorskih skifova imali smo tri predstavnika Pavla Simića, Todora Stankovića i Petra Isakovića. U 8 kvalifikacionih grupa samo 7 najbržih vremena je vodilo u finale. Todor i Petar nisu uspeli jer su bili najmlađi u ovoj grupi veslača, da podsetimo oni su još kadeti. Pavle Simić iako pobednik u svojoj grupi i vodio od samog početka trke nije prošao u A finale. Pavle je u popodnevnom B Finalu osvojio šesto mesto i ukupno 13. mesto od mnogobrojnih juniorskih skifova kojih je bilo oko 60.

Drugog dana takmičenja osvajamo i dve medalje i to zlatnu u kombinaciji sa VK Čurug Jovana Stanivuk i naša Maša Stanisavljević u dublu osvojile su prvo mesto sa dobrim veslanjem i pokazale da se na njih može računati na narednim velikim veslačkim događajima. Pavle Simić je u kombinaciji sa Vukašinom Pivačem osvojio 3. mesto sa vremenom 6:57,44 u jakoj konkurenciji dublova, s obzirom da im je ovo bio i prvi zajednički nastup možemo biti zadovoljni njihovim uspehom. Četverac bez nije uspeo da se plasira u finale osvojivši 4 mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi

Ukupan učinak naših veslača na ovom takmičenju su: 2- JMB Banjac-Simeunović 6. mesto; 1x JŽA Maša Stanisavljević 6. mesto; 2x JMB Srebro-Prodanović 7. mesto; 1x JMA Pavle Simić 13. mesto; 4- JMB banjac-Simeunović-Stanković-Prodanović 7. mesto; 2x JMA Pivač-Simić 3. mesto; 1x KM Srebro Nikola 11. mesto; 2x JŽA Stanivuk-Stanisavljević 1. mesto.