Croatia open 2014.

GALEBOVI VESLAČI ODLIČNIM NASTUPOM U ZAGREBU OPRAVDALI OČEKIVANJA

Zlato, srebro i dve bronze za Zemunce

Na tradicionalnoj regati održanoj u Zagrebu 12. i 13. aprila 2014. godine veslači Galeba opravdali očekivanja i svojim dobrim nastupima fica i zele2pokazali da imamo kvalitet vredan pažnje, kako u juniorskoj, tako i u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Naime treba pomenuti da su naši veslači svojim dobrim nastupom na ovoj regati potvrdili da je reč o izuzetnoj generaciji veslača u našem klubu, i da imamo ekipe za velike domete kako na predstojećem Evropskom prvenstvu tako i na svetskom. Medalje za naš klub osvojili su prvog dana u dublu Petar Zelić i Filip Prodanović sa vremenom (6:46,59) vodili su od samog starta trke u konkurenciji juniora u kojoj su nastupile ukupno 12 ekipa. I druga postava dubl skula u sastavu Pavle Stanković i Kristijan Stevanović (6:55, 70) se dobrom trkom plasirala u finale i osvojila dobro četvrto mesto.

Naš kadet Pavle Simić je u tandemu sa veslačem Smedereva Andrijom Stojkovićem osvojio treće mesto sa vremenom (7:00,44) u dubl skulu. A zatim treba pomenuti i našeg pionira Marka Prodanovića koji je u trci pionira na 1000 metara u svojoj grupi osvojio odlično drugo mesto i srebrnu medalju. Prvog dana naši senior Stefan Leković za lake veslače nije uspeo da se plasira u finale. Ne treba zaboraviti ni naš četverac kadeta koji je nastupio drugog dana takmičenja u sastavu Stanić Mateja, Knežević Danilo, Laković Lazar i Petar Isaković koji na žalost nisu uspeli da se domognu finala, neiskusna ekipa po prvi put nastupa na internacionalnoj sceni i treba im još vremena da se uveslaju.

Naš senior “lakić” Stefan Leković uspeo je da se dokopa finala C ali je na žalost zakasnio na start i nije nastupio u ovoj trci. Ovo mu je bio prvi nastup za naš klub i od njega očekujemo bolje rezultate u nastupajućim trkama. Četverac skul juniora u sastavu Pavle Stanković, Kristijan Stevanović, Petar Zelić i Filip Prodanović okitio se bronzom u ovoj trci iza posada Bugarske i Slovenačke reprezentacije u vremenu (6:15,41) i tako stavili do znanja da na njih selektor treba ozbiljno da računa.