Finale Omladinske Lige u Novom Sadu 19.10. 2013.

Petar Zelić do zlata na talasima Dunava

Uz puno truda domaćina u pokušaju da organizuju regatu u što boljem duhu ipak zakazali kapetanija i Novi Sad018rečna policija koji nisu obavili svoj posao obezbeđenja staze, ali velikim angažovanjem novog-starog trenera Petra Ibročića i njegovih pulena i sudijskog dvojca iz Novog Sada Ružice Karajović Ibročić i Dragane Saratlić i njihovih volontera pomoćnika – budućih sudija, ipak sve prošlo bez problema. U zadnjoj trci ove sezone na daljinskoj regati na 4 kilometra u Novom Sadu 19. oktobra naš klub zabeležio je zapažene rezultate i vrlo uspešno se oprostio od takmičenja u ovogodišnjim nastupima.

Imali smo ukupno 5 posada i to u sledećim trkama: četverac skul za kadete, četverac skul za pionire, skif za juniore. U prvoj trci programa 4x za kadete nastupili smo u sastavu Petar Isaković, Simić Pavle, Jecić Vladimir, Stanić Mateja i osvojili odlično treće mesto iza postave reprezentativnog tima iz Partizana. U skifu za juniore nastupila su i tri naša takmičara Petar Zelić, Filip Prodanović i Kristijan Stevanović.

Trka je bila spojena sa trkom seniora u kojoj su nastupila samo dva takmičara i to Martin Mačković koji je ovog puta veslao u seniorskoj konkurenciji i bio prvi, iza njega na tri dužine bio je naš Petar Zeliću u konkurenciji juniora, zatim Filip Prodanović i treći je bio Milan Mijić iz Danubiusa.

Petar je pokazao raskošan talenat i svojim nastupom i snalažljivošću podsetio na svog oca Milivoja koji je na rečnim trkama uvek znao dobro da se snađe i osvoji najsjajnije odličje. Poslednja trka dana bila je trka 4x za pionire u kojoj su naši najmlađi veslači pokazali odlično veslanje i ubedljivu pobedu ispred posada Partizana i Smedereva. Naš četverac je bio u sastavu Lazar Laković, Danilo Knežević, Pavle Simić i Marko Prodanović i svojom odličnom borbom pokazali da će se za njih tek čuti narednih sezona. Hvala prijateljima iz Novog Sada na lepom dočeku i pozdrav do sledeće godine.