52. Internacionalna regata “Vojvodina Open”

JEZERO PALIĆ PONOVO PREPUNO VESLAČA SVIH UZRASTA

Lekovićeva prva medalja u novom jatu

Jul mesec je po tradiciji rezervisan za jednu od najvećih takmičenja u regionu Internacionalna 52. po redu regata Vojvodina Open 2014. 5. i 6. jula na Palićkom jezeru nadomak Subotice održano je još jedno uspešno veslačko takmičenje sa rekordnim brojem takmičara. Svake godine Palićko jezero je veliko poprište borbi veslača za najsjajnija odličja u svim mogućim disciplinama koje je organizator svojom zaslugom pretvorio u takmičenje što bi neki rekli od 12-70 godina. Od najmlađih pionira i pionirki pa do veterana i veteranki svih dobi i uzrasta, to je postala svojevrsna tradicija na Paliću. Naši takmičari su i ovom prilikom uzeli učešće na ovom spektaklu. Najviše je ove godine prijalo pionirima, juniorima i seniorima našeg kolektiva. Okitili smo se medaljama u 4 discipline i to počev od pionira u 4x koji je dobrim nastupom osvojio 3. mesto u zanimljivoj trci. Svojevrstan kuriozitet predstavljala je visina naših mališana, jer su bili za glavu niži od svih takmičara na pobedničkom postolju ali velikim požrtvovanjem i izvanrednim veslanjem uspeli su da pobede i mnogo veće takmace od sebe.

Svoju prvu medalju na ovom velikom takmičenju za svoj novi klub osvojio je i naš senior Stefan Leković, koji je posle promene boja konačno našao one prave koje mu prijaju u svakom smislu.silja Čuveni Šilja je osvojio bronzanu medalju u trci lakih seniora iza dvojice mađarskih predstavnika, i koji je izvanrednim gestom vrednim pažnje, nakon završetka svoje trke poljubio grb našeg kluba i bio ushićen i na najbolji način pokazao koliko je zadovoljan svojim prelaskom u naše redove. Čestitamo Stefanu na osvojenom odličju i želimo mu još puno medalja i puno sreće u narednim takmičenjima u svom novom Galebovom jatu.

Od postignutih rezultata našeg kluba treba pomenuti još i zlatnu medalju kombinovanog dubla Mijić-Prodanović koji je svojim ubedljivim nastupom u trci dublova trijufmovao ispred druge kombinacije Danubiusa i Galeba svojih kolega iz čamca Stevanovića i Vrbaškog i zlatnu medalju četverca skul sastavljenog od istih ovih momaka koji su svojim poslednjom proverom pred svetsko prvenstvo u Hamburgu pokazali da su spremni za nastup na velikoj sceni. Naime momci u avgustu putuju na SP i želimo im puno uspeha i sportske sreće i da se vrate sa nekom od medalja.

Što se tiče nastupa naših ostalih posada treba naglasiti da su pioniri nastupili prvog dana i u disciplini dubl skula u sastavu Radovanov Raško i Simeunović Andrija i nije uspeo da se plasira u finale jer je završio na 4. mestu, drugi dubl Isaković Petar i Prodanović Marko bio je treći u svojoj grupi i nije uspeo takođe da se plasira u finale takmičenja u ovoj disciplini.