LOŠI VREMENSKI USLOVI POKVARILI UTISAK OVOGODIŠNJEG BIR-A

Galebov četverac poleteo do Hazevinkela

Iako su loši uslovi takmičenja pokvarili kompletan utisak ovogodišnje Internacionalne regate u Beogradu nismo nezadovoljni učešćem naših takmičara. Naš četverac skul u sastavu Prodanović Filip, Zelić Petar, Stevanović Kristijan i Stanković Pavle je dobrim veslanjem i osvojenim prvim mestom i konačno pobedom nad Hrvatskom reprezentacijom izborio svoje mesto i plasman na Evropsko prvenstvo u belgijskom Hazevinkelu. Naši momci su odličnim veslanjem tokom cele prošle godine, a bogami i na prva tri takmičenja ove godine pokazali svojim nastupima da su u potpunosti zaslužili poverenje selektora. Momcima želimo puno uspeha i medalju na evropskom prvenstvu.

cetverac zagreb1Naime prvog dana takmičenja ostali smo bez odličja, ali naši momci nisu razočarali svojim nastupom. Svi su izuzetno veslali s obzirom na to da je kiša i na momente olujni vetar remetio uslove takmičenja, čak je u jednom trenutku takmičenje prekinuto zbog nevremena pa je nastavljeno nakon jednog sata. U disciplinama skif za pionire u prvoj trci Andrija Simeunović je u svojoj grupi uz jak kontra vetar osvojio poslednje šesto mesto, dubl skul pionira u sastavu Isaković Petar i Radovanov Raško osvojio je peto mestu u svojoj grupi i nije se planirao u finale. Zatim je dvojac za juniore nastupio u sastavu Jovanović Aleksa i Pandurević Strahinja i osvojio četvrto mesto u grupi i ostao bez plasmana u finale. Dubl skul u sastavu Zelić i Prodanović osvojio je četvrto mesto u finalu sa vemenom 6:57,46 i ostao bez medalje ali sa odličnim veslanjem uz prilično jak kontra vetar na stazi, samo da podsetimo da su naši veslači lagani i nikako im ne odgovaraju ovakvi uslovi, a druga postava dubl skula u sastavu Stevanović Kristijan i Stanković Pavle nije izborila svoje mesto u finalu jer su zauzeli četvrto mesto u predtrkama. Pavle Simić je u finalu takođe ostao bez medalje sa vremenom 8:18,59, iako je svojim odličnim veslanjem u predtrkama bio prvi u svojoj grupi u konkurenciji 30 čamaca. U konkurenciji dublova za kadete imali smo dva čamca, prva postava je bila u sastavu Laković Lazar i Petar Isaković, a druga postava Stanić Mateja i Prodanović Marko. Laković i Isaković su uspeli da se plasiraju u finale i osvoje peto mesto dok je drugi dubl ostao bez plasmana u finalu.

Naš senior Leković Stefan je u jakoj konkurenciji preko 27 skifista iz Hrvatske, Slovenije i Srbije bio šesti sa vremenom 8:10,57 u svojoj grupi i nije se domogao plasmana u finale.

Rezultati prvog dana takmičenja

Drugog dana takmičenja okitili smo se sa ukupno dva odličja jednom zlatnom i jednom bronzanom medaljom i to u disciplinama četverac skul i četverac bez za juniore. Već pomenuta ekipa Prodanović, Zelić, Stevanović, Stanković osvojila je prvo mesto u konkurenciji 3 četverca ispred hrvatske reprezentacije sa vremenom 6:09,41. Četverac bez kormilara u sastavu Jecić, Panić, Mirković i Alimpić osvojila je treće mesto i tako se domogla bronzane medalje. U disciplini četverac skul za kadete naši momci Isaković, Laković, Simić i Stanić vozili su u drugoj trci i bili treći i tako nisu uspeli da dođu do medalje, jer se drugog dana takmičenja zbog katastrofalnih vremenskih uslova i jake kiše nisu vozile predtrke već svaka trka gde je bilo više od 6 čamaca voćena na vreme, tako da su tri najbolja vremena osvaja medalje.

Rezultati drugog dana takmičenja